"...cum percepţiile umane conştiente sunt limitate, adică receptăm energiile a căror frecvenţă se găseşte între nişte praguri, restul de energii cuprinse în semnal sunt receptate şi decodificate la nivel subliminal, apoi se "cazează" în subconştient. Şi ne influenţează de acolo, fără să ne dăm seama."
Liege.BlueIris


TOATA LUMEA-I FERMECATA

parintele Arsenie Papacioc

vineri, 31 iulie 2009

IMAGINE SUBLIMINALA


SURSA: www.personal-development.info/ subliminals.html

7 comentarii:

  1. Saru'mana Maria,
    Bine ai venit! :)

    Este numit asa pentru ca inseala mintea.
    Mesajul perceput este diferit de mesajul transmis.
    Este un exemplu grafic.
    Mesajele subiminale in politica, publicitate, religie, etc.. sunt folosite pentru inducerea unui anumit tip de comportament, in scopul manipularii.
    Aparent ele spun ceva, de fapt induc un alt tip de mesaj.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun gasit, Dan ! Multumesc pentru raspuns.
    Aveam nevoie sa vad cum interpretezi tu, pentru ca eu am o alta parere.
    Eu inteleg prin subliminal faptul ca un stimul/aspect/element este SUB acel prag (LIMINAL) dincolo de care perceperea sa ar fi constienta. Aici elementele sunt supraliminale dupa parerea mea, insa modul in care sunt ele dispuse "ajuta" la procesarea alterata a informatiei, dand nastere la acea iluzie optica.
    Am observat ca si cei de la www.personal-development.info o numesc la fel, insa cred ca ori gresesc ei, ori mie imi scapa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Maria,
    Vorbim despre acelasi lucru dar operam cu cuvinte diferite, devoaland aspecte diferite. Esenta este aceeasi. Efectele desemenea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, cred ca ni se intampla adesea tuturor. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am uitat un pic pe poza ....si....mi-am adus aminte ca aveam printr-un dosar mai multe...ma rog .....interpretarea mea e data de o combinatie tehnica(frame al monitorului...cu defectiunea ochiului....efect care a dus la aparitia .... televiziunii ) dar referitor la mesajele subliminale....hmmm....am retinerile mele... de exemplu ...cred ca in fiecare din noi ....e o oaie blazata.....si o maimuta recalcitranta.... dar cu influente inegale pentru fiecare din noi... cui se adreseaza.... mesajele subliminale??? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Depinde pe cine doresti sa manipulezi cand introduci subliminalele. Sunt mesaje adsresate oilor, dar mai sunt si di celelalte, pentru maimute.

    RăspundețiȘtergere

Daca nu te temi ca ceea ce ai aflat te va lucra la subliminal, spune-acum: