"...cum percepţiile umane conştiente sunt limitate, adică receptăm energiile a căror frecvenţă se găseşte între nişte praguri, restul de energii cuprinse în semnal sunt receptate şi decodificate la nivel subliminal, apoi se "cazează" în subconştient. Şi ne influenţează de acolo, fără să ne dăm seama."
Liege.BlueIris


TOATA LUMEA-I FERMECATA

parintele Arsenie Papacioc

miercuri, 11 mai 2011

ZBOARA

Flying Man 02 by *Freeport on deviantART

Spectaculos! Poţi să zbori în realitate controlându-ţi mişcările cu gândul! (VIDEO)


Spectaculos! Poţi să zbori în realitate controlându-ţi mişcările cu gândul! (VIDEO)O echipă de studenţi de la Institutul Politehnic Rensselaer a creat un sistem ce permite utilizatorilor să zboare cu ajutorul controlului gândurilor. Acesta este format dintr-o cască EEG, conectată la un ham de teatru ce permite efectuarea de mişcări într-un spaţiu 3D.
"Infinity Simulator" este o platformă similară cu cea a consolelor de jocuri precum Wii sau Kinect, cu excepţia faptului că utilizatorii au posibilitatea de a controla elementele reale: sunet, lumini şi video. Această platformă îşi va face debutul ca instalaţie de artă în care participanţii se ridică în aer şi activează lumini, sunete şi efecte video prin liniştirea gândurilor lor. 

Viziunea iniţială a echipei a fost crearea unei camere cu ecrane de proiecţie similare unui spaţiu virtual cunoscut sub numele de "Cave Automated Virtual Environment", în care participanţii ar putea să plutească fără efort, aflându-se într-un mediu destinat să evoce o privire de ansamblu în infinit.
Echipa a creat sistemul prin instalarea şi înhămarea controlată cu ajutorul unei console Tech Stage NOMAD, care a dus la controlarea luminilor de către o consolă ION ce porneşte un spectacol de sunete şi video-uri MIDI, proiectate prin MAX / MSP şi Isadora / Jitter.
Zece programe de calculator rulează simultan pentru a conecta căştile EEG la calculatorul ce controlează hamul de zbor 3D şi celelate sisteme de lumini, sunete şi video-uri. Programele funcţionează ca intermediari între căşti şi sistemele de lumini şi sonorizare, conectând astfel toate semnalele de intrare şi de ieşire.

Sistemul se bazează pe măsurarea a două stări cerebrale: alfa şi teta (conştiinţa de veghe şi cea a proceselor de calcul de zi cu zi). Atunci când un utilizator închide ochii şi trage aer adânc în piept, puterea proceselor de calcul este în scădere. Atunci când aceasta scade sub un anumit prag, utilizatorul este ridicat în aer.

În timp ce acesta se ridică de la sol, se pornesc sistemele de lumini şi sunete, care îşi schimbă aspectul pe parcursul înălţării. Sistemul face aluzie la experienţele transcendentale.
Studenţii mentionează că în timp ce sistemul era conceput pentru a oferi o "privire spre infinit", acesta poate fi folosit şi la construirea unor experienţe de altă natură, cum ar fi zborul printre nori sau o cursă printre obstacole 3D. Noul sistem va fi expus pe 12 mai într-o instalaţie de artă numită "The Ascent", aflată la Rensselaer's Curtis R. Priem Experimental Media and Performing Arts Center (EMPAC).
The Ascent, interface testing round 2 from xxxy on Vimeo.

Sursa: descopera.ro dupa KurzeilAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca nu te temi ca ceea ce ai aflat te va lucra la subliminal, spune-acum: