"...cum percepţiile umane conştiente sunt limitate, adică receptăm energiile a căror frecvenţă se găseşte între nişte praguri, restul de energii cuprinse în semnal sunt receptate şi decodificate la nivel subliminal, apoi se "cazează" în subconştient. Şi ne influenţează de acolo, fără să ne dăm seama."
Liege.BlueIris


TOATA LUMEA-I FERMECATA

parintele Arsenie Papacioc

luni, 24 octombrie 2011

MAGARI si APARATE


AUR MOCA
Aur! – numai cand auzi cuvantul si te-nfiori de placere…. !
Aaaaauuuuuur, mult aur..... !  Aurul este cel care a miscat de cele mai multe ori roata istoriei… Chiar si azi! Numa uitati-va cum se arunca lumea pe aur vazand cum banii incep sa-si arate adevarata lor valoare…. Si sa nu mai vorbim de alchimisti…. ! Sub nevoia fireasca de devenire, de transmutatie, in goana lor dupa piatra filozofala mai incercau si niste manevre colaterale cu plumbul, strofocandu-se sa-l transforme in aur…. Nu stiu daca a reusit vreunul performanta cu alchimizarea sufletului, dar cu siguranta nu cunosc niciun alchimist performant, inafara de escrocontele de Saint-Germain care, prostind inalta societate de care si-a frecat coa(t)ele, a reusit miracolul sa transforme vorbele-i mestesugite in aur…. prostindu-i pe toti, fireste. Si uite-asa, asemenea magarului lui Buridan, alchimistii nu s-au bucurat in timpul vietii lor nici de aur dar nici mai apoi, de desfatarile propriului suflet in rai nu cred ca au ajuns sa aibe parte, deorece este binecunoscut faptul ca toate ideile de la care porneau in cautarile lor privind atingerea esentei divine nu vreau defel sa se pupe cu raiul fraierilor de bigoti. Ca nu vreau!  

BICLERBIC
Exista totusi in imaginarul colectiv, intr-o poveste a fratilor Grimm, un magar, altul decat al lui Buridan, care, inchipuiti-va stimati telespectatori de display, alchimiza paie! Da, da! Ati citit bine! PAIE!  Si printr-un miraculous proces de transmutanta digestive, tineti-va bine…!. Va tineti? Ei bine el…“Produce aur. Nu trebuie decat sa asezi o panza pe jos si sa spui: «Briclebric» si animalul va incepe sa arunce monede de aur. Este un animal minunat!” Dar de unde sa iei in zilele noastre un astfel de magar, pacatele mele, caci nici macar magarii de politicieni nu mananca paie… Si orisicat cat de mult ar manca ceea ce le place lor mai mult, ei nu produc nimic, caci ca sa ajunga sa “produca” ceva, trebuie sa fure….

VESNICIE FARA GARANTIE!
Dar ia stati oleaca! Credeti voi cumva ca acolo unde alchimistii au zbarcit-o, nu s-or fi gasit niscai “oameni de stiinta” spiritualistici care sa rezolve problema intr-un mod stiintifico-fantastic? Ba iaca s-au gasit! Si au inventat si un aparat care asigura - dar nu si garanteaza – orisicarui spiritualistic platitor ahtiat dupa minuni, tinerete fara batranete si viata fara de moarte, o productie personala de aur fara cheltuieli suplimentare, altele decat plata curentului electric, transformandu-l subit intr-o mica rosie montana.  Deindata ce devine posesorul lui, contra unei modeste sume de 105 euro, - si credeti-ma ca nici nu mai conteaza ca pretul este elliptic de TVA si nici ca s-ar sufla vreo vorba despre vreo omologare la Ministerul Sanatatii-, ei, asta ar mai lipsi! - sau macar vreun parlit de TUV -,  spiritualisticul poate sa-si trateze cele mai grave si mai incurabile boli, sa produca aur, sa-si ridice IQ-ul cu 15-20 de unitati si sa devina nemuritor. El nu are altceva de facut decat sa bage aparatul miraculos in priza si prin efectul de rezonanta dintr-o data corpul lui intinereste si amplifica vibratiile subtile ale a aurului, se alchimizeaza si incepe sa produca aur… Aur fratilor, aur moca! Dar nu orisice fel de aur, ci aur organic cu vibratii subtile, nu cu vibratii ordinare si grosiere si cu karate putine! Pai stiti voi ce inseamna aurul organic? Nu stiti? Recunosc ca nici eu nu stiu si nici macar ei, dar suna foarte “eco”. E buna transa ca te-ajuta sa-ti sara banii din portofel.... Mendeleeve unde esti?
Aparatul a fost botezat stiintific cu numele de.... BICLERBIC? Ash! Nuuuuu...! I se zice .... dar mai bine nu! Doresc sa nu stiti cum ii zice, ca nu vreau sa-i fac reclama. Daca totusi vreti sa stiti, dati un clic aici. Dar sa nu va ganditi cumva ca ar fi vreun nume unicat, deoarece este plin Goagalu de alte biosinergii, incepand de la o revista canadiana si pana la nume de medicamente, vitamine, bauturi energizante si site-uri sau corporatii. 

BANII NU TREBUIE SA STEA LA FRAIERI
Ei ce zici? Vrei sa fii mai destept? Vrei sa fii mereu tanar? Vrei sa te tratezi de cancer, alzheimer, artrita si de alte inca fo suta de boli? Vrei aur? Atunci scoate suta de euroi, nu mai sta pe ganduri! 


PS Aurul totusi vindeca.Uite proba: http://www.descopera.ro/povestea-aurului/8866869-crisoterapia-atunci-cand-aurul-vindeca

7 comentarii:

  1. Mda, să ne cumpărăm fo' 2-3, de rezervă.
    Şi totuşi, rezultatele obţinute prin utilizare să aibă legătură cu efectul placebo?
    Pentru că am avut ocazia să văz cu ochiu' meu efectele unui alt aparat asemănător. Şi "expuşii" chiar se simţeau şi arătau mai bine.
    Deci, ceva o fi acolo, zic şi eu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Saru'mana Licuriciule,
    :)
    I-a controlat cineva de aur pe pacienti? Au pus vreun detector de metale pe ei? :))
    Nu pot sa ma pronunt nici eu in cazul enuntat de tine, poate ca functioneaza mai mult placebo, poate ca aparatul este performant... nu pot sa imi permit o parere personala. In schimb pot sa am o opinie vizavi de ceea ce promite prin reclama, care fie vorba-ntre noi este cel putin ciudata si cand spun ciudata chiar o alint.
    Materia este organica si anorganica iar metalele, aurul inclusiv este anorganic. Asta o stie orice kinder. A emite enormitati de genul "aur organic" iti arata si ce este de fapt acest aparat neomologat, adica o basina. Dincolo de faptul ca in alta prezentare se avansa ideea unor vibratii radionice, stiindu-se ca radionica aspira in a deveni o stiinta, dar nu prea are cu ce, m-a intrigat foarte tare miracolul vindecarii de cancer...
    Ori pana acum, din cate stiu eu nu exista nicio metoda consacrata care sa te scoata de sub pericolul mortii si sa te vindece. Exista intotdeauna niste exceptii care intaresc regula si care tin de puterea de autosugestie a bolnavului. Regula este ca indiferent cat de optimist te arunci in lupta cu cancerul, mai ales in formele avansate si indiferent daca iti injectezi vasc in vena, tii post negru si faci rugaciuni, te duci la Novosibirsk la nu stiu ce clinica, bei aghiasma sau apa pi, sau te bioenergizezi pe la bioenergici, finalul se prelungeste doar cu cateva luni.
    Cam asta-i cu miracolele...

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi da, să ne alerge hoţii, nu alta. Mă şi văd "interpelată" cu apelative de genul: "bijuterie mică şi valoroasă"
    Şi eu să fug printre blocuri urmărită de căutătorii de pepite!
    :))
    Da, "reclama" aceea e exagerată. Cel care a făcut-o, e mai puţin priceput la treaba cu sugestiile, deşi, omul la disperare îşi pierde multeori capacitatea de a discerne corect, presat fiind de temeri uriaşe legate de viaţa şi sănătatea proprie.

    Eu am ajuns la concluzia că:
    -tot ce ştim e exclusiv psihologic;
    -mintea e versatilă;
    -fiecare poate avea tot atâtea certitudini câte vrea el să aibă.
    De aceea, nimic nu mă mai miră, însă mă face să fiu şi mai curioasă.
    Undeva, nu'ş exact unde, versatilitatea asta a minţii noastre trebuie că are un capăt şi când l-om descoperi, vom putea să pricepem mecanismele care permit toate aceste paradoxuri.

    Şi totuşi, "miracolele" se întâmplă.
    Care o fi explicaţia?!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Logica ta eu o vad buna si sunt de acord cu ea.

    Cat despre miracole.... eu as avea un pospai de explicatie pentru ele, dar este o biata ipoteza.

    Uite, bunaoara tot hoinarind pe net dupa informatii pentru nefericitele mele de definitii, am dat si peste niste dracii de paradoxuri fizice. Chestia care m-a distrat cel mai tare in fata neputintei unor legi ale fizicii, fie ca-i newtoniana, einsteiniana sau cuantica este legata de asertiunea acceptata ca o gaura neagra emite informatii neinteligibile mintii umane. Asta in cazul in care teoria gaurilor negre urma sa se confirme si tocmai ce-am citit de curand ca ea s-a confirmat... Pai daca exista legi fizice, altele decat cele pe care le cunoastem noi, care in plan universal se manifesta diferit si le infirma pe acestea, locale, inseamna ca .... miracolele au o baza stiintifica, decat ca... nu o putem noi pricepe... Cam asa daca privim lucrurile "terre a terre".
    In plan spiritual, daca legea cauzalitatii nu este o vorba-n vant, ar trebui sa existe o explicatie (aproape) pentru orice fenomen - cel putin cu cele cu care ne-am intalnit noi - cu conditia sa o putem pricepe si noi...

    RăspundețiȘtergere
  5. Păi, da. Le numim miracole numai pentru că momentan nu reuşim să le găsim o explicaţie susţinută de dovezi şi argumente ştiinţifice. Sau pentru că filtrele noastre psihologice nu permit o percepţie şi o interpretare convenabilă.
    Eu nu am citit prea multe despre teorii ale cunoşterii, dar mi-e imposibil să nu observ că noi, de fapt, cunoaştem doar o reflexie a sitemului nostru nervos. Practic nu ştim ce e în afara noastră, ci doar cum se oglindeşte acel fenomen în SNC-ul nostru.

    E foarte interesant ceea ce ai spus şi mi-ai trezit interesul, astfel că o să-mi fac timp să urmăresc filmul cu găurile negre.

    RăspundețiȘtergere
  6. :))

    Poate ca termenul "organic" nu face trimitere la chimie. Asa cum exista legi ordinare si legi organice, poate ca tipul avea intentia de a sublinia calitatea deosebita, peste medie, a "produsului" marchingeniului sau diabolic. Dar e mai plauzibil sa fi citit si el povestioara fratilor Grimm si, de consecventa, a considerat ca, avand in vedere locul in care paiele se metamorfozau (organismul magarului), aurul rezultat trebuia sa fie in mod fortuit organic!
    Te-ai legat degeaba de bietul crestin...

    :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, Sorine! :)
    Ca bine zici! Bietu' crestin....!
    :)))))

    Sigur ca m-am gandit si la asta, dar am folosit varianta care mi-a ridicat mie mingea la fileu....
    :)))
    Era pacat s-o ratez, nu!?

    RăspundețiȘtergere

Daca nu te temi ca ceea ce ai aflat te va lucra la subliminal, spune-acum: