"...cum percepţiile umane conştiente sunt limitate, adică receptăm energiile a căror frecvenţă se găseşte între nişte praguri, restul de energii cuprinse în semnal sunt receptate şi decodificate la nivel subliminal, apoi se "cazează" în subconştient. Şi ne influenţează de acolo, fără să ne dăm seama."
Liege.BlueIris


TOATA LUMEA-I FERMECATA

parintele Arsenie Papacioc

miercuri, 11 noiembrie 2009

PUNCT DE "VEDERE"



AM DESCARCAT ACEST FILMULET CU URMATORUL   
A V E R T I S M E N T

Filmul pe care vreti sa-l vedeti e o incercare nefericita de manipulare a constiintei dvs. prin tehnici foarte rudimentare de inducere a senzatiei de corectitudine a rationamentelor. Pentru cei care reusesc sa urmareasca firul logic va parea evidenta aceasta tendinta de manipulare. Pentru toti ceilalti: NU VA LASATI PACALITI, mai bine nu va uitati. 

Filmul prezinta un punct de vedere, avertismentul, un altul. Il poti imbratisa pe oricare dintre ele dar tot asa de bine il poti avea pe al tau personal. Filmuletul compus din cele trei episoade este  foarte interesant. Fii tare! Nu te lasa "lucrat" la subliminal!







Filmul prezinta un punct de vedere de pe pozitia islamo-scientologista. Cel care a pus Avertismentul pe net, un alt punct de vedere, de pe o alta  pozitie. Pe noi ar trebui sa ne intereseze doar mecanismul perceperii realitatii dar urmarind rationamentul asezonat cu imagini, vrand-nevrand, argument cu argument, s-a creat o fisura prin care s-a strecurat Allah. Ca s-a strecurat El nu ar fi o problema, ce ne facem insa daca fisura devine bresa si prin ea isi va  face loc o intreaga  religie... Atentie, mare  atentie, la subliminal!

14 comentarii:

  1. Foarte interesant si perfect plauzibil. Intrebarea care ar urma, in mod logic, este aceea ca "la ce bun" devenim noi oamenii constienti de aceasta posibilitate. Bun, computerul care ma coordoneaza, ma informeaza ca sunt o particica dintr'un intreg, ca totul e iluzie si ca tocmai mi s-a facut hatarul sa aflu acest lucru. La ce bun? Doar in sens experimental? Caci, neavand independenta ci reprezentand doar un dispozitiv oarecare, o jucarie de imaginat iluzii (vezi treaba cu creatorii de vise, sintagma care ma bantuie obsesiv de fo 2 ani) la ce ajuta aceasta "revelatie"?!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ups, m-ai citat. Sunt onorata. (Si jenata...)

    RăspundețiȘtergere
  3. mi se pare ca ALLAH vine prea brusc..de altfel de neasteptat,daca nu as fi vazut numele autorului;))
    pentru un nemusulman mi se pare greu de digerat

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai, eu am ignorat complet partea cu Allah. M-a interesat felul in care explica perceptia umana, nu reprezentarea unui model folosofico-religios. Pe ala l-am ignorat complet. Ai vazut,probabil ca si in mail iti spun ca paradigma creierului care se auto-observa imi pare ca are ceva nevralgic. Ajungem la concluzia ca stim ca nu stim nimic, cata vreme constiinta este produsul activitatii creerului, desi constiinta constienta de sine (dupa paradigma Shrodinger) se auto-(de)formeaza in actul observarii. Asa ca, la naiba cu subliminalele, ca le-am trecut pe linie moarta, la fel si avertismentul si am deschis ochii la partea stiintifica... Am obosit. Ma duc acasa sa visez un "raspuns" la toate astea. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragi prieteni,
    Ma iertati...am gripa.
    V-am mutat comentariile de pe buriculpamantului aici caci aici era locul lor.
    Postul de pe blogul celalalt l-am editat gresit. :) Sunt gresit.

    Blogger nakudo spunea...

    intradevar socant documentarul..o seara placuta si felicitari pentru idee

    11 noiembrie 2009 17:38


    Blogger Sorin Di Rokko spunea...

    A trecut asa o boare pe deasupra dealului si m-am imbatat fara sa simt gustul vinului. Allah a facut sa percep si tutunul oare? Daca sufletul percepe inseamna ca si catelul meu are suflet .cool. Mi-a placut ideea ca am o plasma in interiorul creerului la care stau si ma uit 24 din 24 ore la spectacolul oferit de Allah.
    Stii cum e Dane de multe ori cercetam ceva si primind acelasi raspuns de nenumarate ori suntem convinsi ca e cel bun si in fapt e o greseala. Care din internauti,patimasi ai jocurilor strategice nu a gandit ca" poate ca suntem un joc de strategie pe care il joaca cineva"? Cam asa suna documentarul asta. Ideea e ca sunt oameni si orbi si surzi si paralizati,blestemati complect si continua sa existe fara nici o perceptie.Ok.ideea nu a fost asta,ideea e ca Dumnezeu sau Allah defapt se joca cu noi si ca noi nu am fi decat niste organe de perceptie ale Lor. Teza era buna in comunism.te-ar fi facut indiferent la viata materiala si ca niste zombi am fi defilat la ordinele lor.
    Adica daca eu imi tai un deget e doar o iluzie si daca il bag in gura am sa-l si simt.Bine cA sunt cazuri de durere in memebrul care nu mai e.
    pasi ne duc spre suferinta. si nu e doar o perceptie,e realitate. Comparatia cu inchisul tvului suna grotesc. Daca maine ii scot ochii celui care a gandit treaba asta,in doau zile va vedea si orb ce ii era drag fara nici sa atinga. A vrut asa; sa intelegem ca sufletul e spectatorul principal.Problema ca fara spectacol nu ar exista. sa faci comparatie intre perceptiile umane si perceptiile robotilor(chestia cu creerul in borcan) suna a dementa. Undeva s-a uitat sa se vorbeasca de inima,ca daca 10 secunde doarme s-a dus spectacolul,se voaleaza filmul.Da o fi si caldura inimii un simt prin care percepem irealul asta din jurul nostru. In vise m-am batut si am murit de cateva mii de ori,m-am intalnit cu tot felul de monstrii si dihanii,dar nici una nu a lasat semne ca cele pe care le-am intalnit in realitate. Cei ce stu sa viseze ziua nu mai au nevoie sa viseze noaptea.
    oricum reportajul e morbid. Nu are nimic datator de speranta. Ar insemna ca traim intr-o cumplita minciuna si Allah nu cred ca e un mincinos. Undeva s-au impletucit in ideei cei care l-au facut.

    11 noiembrie 2009 19:06

    RăspundețiȘtergere
  6. Teoria nu este deloc noua. Doar putin adaptata si exemplificata in cheie moderna. Oare nu asta ne sugereaza cam toate religiile? Si nu asta ne chinuie cel mai mult? Multi accepta fara rezerve ideea ca omul este doar o unealta a divinitatii. Pana aici totul are o anume logica. Din pacate teoria este incompleta, lipseste scopul, utilitatea acestei unelte. De fapt, nu lipseste chiar cu desavarsire, doar ca explicatiile sunt vagi, incalcite si controversate.
    Perceptiile noastre despre realitate sunt in mod sigur extrem de diferite. Sa luam ca exemplu notiunea de culoare. Eu vad un obiect albastru, pentru tine el poate fi verde, in realitate. Cum stii ca obiectul este albastru? Simplu, pe vremea cand creierul tau era un burete avid de informatie, ti s-a dat un exemplu, un standard: cerul este albastru. La fel este si marea. Din acel moment, asociez tot ce seamana cu cerul sau cu marea cu culoarea albastra. Nu este o chestie de perceptie corecta ci de conventie corecta. Am stabilit un nume comun si lucrurilor care ies din sfera celor cinci simturi. Concepte precum fericire, frustrare, teama. Iubire. Asta nu inseamna ca le percepem in acelasi mod. Si nici ca nu sunt reale, chiar daca nu se lasa pipaite, vazute sau gustate. Insasi realitatea nu este altceva decat o conventie. Care poate fi respectata sau nu, acceptata sau contestata. Ceea ce este sigur, este ca e departe de a fi o conventie perfecta si a te crampona de aceasta in virtutea unor standarde este gresit. Mai ales ca multe din ele ne-au fost impuse prin formatiunea noastra socio-culturala. Inainte de a rejecta a priori o noua ipoteza, poate ca ar trebui sa meditam putin la argumentele pe care le avem sau, mai corect, de unde ne vin acele argumente...

    RăspundețiȘtergere
  7. Iris,
    Ne pregateste pentru Jihad, pentru atunci cand vom sta din nou prin pesteri fara curent electric. :) Sau se pregatesc(se antreneaza ei):)Iluzia realitatii face oricum bine care sunt sraci lipiti. Ii conforteaza faptul ca bogatia, ca si saracia este o iluzie. Ca si nevasta este:)))))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Surorile japoneze:)
    Shakuka si Nakudo, va multumesc ca mi-ati onorat living-ul.:)))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Sorine(Di Rokko),
    Cred ca vrea sa zica ca Allah umple tot locul si-nauntru si-nafara si ca oricum o dai, de Allah n-ai cum sa scapi, asa ca mai duceti-va fratilor dracului la moschee! :) Alllah e unul cu noi cu tot. Si daca este sa-ti dai viata pentru Allah, oricum n-ai nimic de pierdut, decat o iluzie.
    E buna de spalat la creier la arabi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sorine(SOmeONE),
    Da, cam acelasi lucru il sugereaza. Problema cea mai proasta este ca nu-ti ofera alta solutie decat lama. Sau cucuta... :)
    Iluzia ca Allah te iubeste nu va suplini niciodata cheful de viata curmat cu desavarsire.
    Mi-a placut exemplul cu culoarea. Pana la urma si organul vazului poate fi defect... de fapt, peste un miliard de ani... chiar n-are relevanta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum am sa fac putin pe "avocatul diavolului"... Sigur, ne este usor sa ne agregam in acest joc al persiflarii. Ne face sa ne simtim apartenentii unui curent de opinie impartasit general, deci ne da confort si incredere. Si un anumit sentiment de putere.
    Tin sa atrag atentia asupra a doua puncte:
    A - autorul este in mod vadit un apartenent al religiei Islamice, dar, in acelasi timp, este si un remarcabil teoretician si un bun argumentator. Cred ca fiecare din aceste caracteristici trebuiesc tratate separat, una nu exclude cealalta si nici nu o prejudiciaza cu nimic.
    B - daca ar fi dorit sa sublimineze mesajul, ar fi facut-o introducandu-l treptat pe TOT parcursul documentarului, insa a preferat sa il prezinte ca pe o concluzie. Dupa cum am mai spus, este suficient ca fiecare sa citeasca in loc de Allah, Isus sau Budha si va vedea ca nu se schimba absolut nimic. Simpla intamplare ca cineva s-a nascut in sanul unei alte culturi nu ar trebui sa influenteze perceptia asupra celorlalte. Mai ales cand nu le cunoaste decat manifestarile extremiste, mult mai usor de combatut si de folosit ca argument contra.
    In final am sa raspund singur intrebarii nerostite: nu, nu sunt musulman, dar imi place echitatea. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sorin, Da ai dreptate!
    Atat de tare m-am obisnuit sa se traga toate concluziile la final cu Isus, incat a devenit firesc. Tu ai dreptate: inlocuind solutia finala cu alta, recte Allah cu oricine, datele raman aceleasi.

    RăspundețiȘtergere
  13. De acord cu argumentele lui SomeOne cu o precizare: ideea acestui concept nu apare numai in religia islamica ci si in cea budista, am citit-o acum cativa ani. Da, lumea materiala este iluzorie si ea exista doar datorita informatiilor primite de la nastere.

    Evident ca fiecare crede ce vrea, dar cert este ca o data cu moartea, dispare si perceptia acestei lumi materiale, deci materialul moare odata cu noi, lumea moare odata cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Shanti,
    Nimic mai adevarat!
    Absolut de acord cu tine!
    Prin moarte ne pierdem perceptia pentru ca ne pieerdem organele senzoriale si ne pierdem si pe noi. Ce castigam in schimb? Sau nu se mai pune problema?

    RăspundețiȘtergere

Daca nu te temi ca ceea ce ai aflat te va lucra la subliminal, spune-acum: